MALATYA / DOĞANŞEHİR - Polat Şehit Orçun Kubat Çok Programlı Anadolu Lisesi

OKUYORUM, GELİŞİYORUM VE PAYLAŞIYORUM E TWİNNİNG PROJESİNİ UYGULAMAYA BAŞLADIK

Öğrencilerimizi kitap okumaya teşvik etmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okunan kitapları analiz etmelerini bu sayede düşünce ve analiz yeteneklerini arttırmak amacıyla yürüttüğümüz " OKUYORUM,GELİŞİYORUM VE PAYLAŞIYORUM " konulu e Twinning projesini uygulamaya başladık. Projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen Okulumuz Fizik Öğretmeni Zeynep ÖZ'e TEŞEKKÜR ederiz.

PROJE HAKKINDA

Kitap okumanın lise öğrencileri arasında yaygınlaşması amacıyla;

1. Okunacak kitaplar belirlenecektir.

2. Kitaplar belirlenen süreler içinde okunup sınıf arkadaşları arasında değiş-tokuş yapılarak tüm öğrencilerin okuması sağlanacaktır.

3. Okunan kitaplardaki kahramanların karakter analizi yapılıp panoda sergilenecektir.

4. Okunan kitapların kapak fotoğrafları ile kitap ayracı tasarlanıp tüm okula dağıtılacaktır.

HEDEFLER

Öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okunan kitapları analiz etmelerini sağlamak, bu sayede düşünce ve analiz yeteneklerini arttırmayı hedeflemekteyiz.

ÇALIŞMA SÜRECI

Okunacak kitapların seçiminde, öğrencilere kitapları okumaları için verilecek sürenin belirlenmesinde, panolar oluşturulurken ve kitap ayraçlarının seçiminde ortak okullar ile işbirliği yapılacaktır. Ayrıca projemiz Ocak 2020 de başlayıp 2020 Mayıs ayının sonunda bitecektir.

BEKLENEN SONUÇLAR

Sonuç olarak belirlenen kitaplardan karakter analizi yapılarak küçük rol dağılımı ile sınıf içinde canlandırma yapılabilir.

20-01-202020-01-202020-01-2020

Yayın: 20.01.2020 - Güncelleme: 21.02.2020 15:42 - Görüntülenme: 336